Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of thermal processing on phenolic content, tocopherols and antioxidant activity of sacha inchi kernels

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F17%3A75533" target="_blank" >RIV/60460709:41340/17:75533 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027006:_____/17:00004242

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/jfpp.12848" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1111/jfpp.12848</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/jfpp.12848" target="_blank" >10.1111/jfpp.12848</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of thermal processing on phenolic content, tocopherols and antioxidant activity of sacha inchi kernels

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Raw, honey coated and processed Sacha inchi kernels were investigated for effects of different thermal processes on the content of total phenolic content and radical scavenging capacity, the content of alfa tocopherol, beta and gama tocopherol, delta tocopherol. Sacha inchi kernels were subjected to open boiling, pressure boiling, sous vide, low temperature roasting, high temperature roasting and honey rosasting. The radical scavenging capacity of kernels was little affected by thermal processing, with the average loss of 8 percent. Roasting had a significant negative effect on tocopherol content but not on the total phenolic content. The appropriate thermal procedure and adequate time can significantly influence the quality of Sacha inchi kernels during food preparation. Especially roasting at 190 C for 35 min and honey roasting at 170 C for 30 min of Sacha inchi kernels have positive effect of increasing TPC.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of thermal processing on phenolic content, tocopherols and antioxidant activity of sacha inchi kernels

  • Popis výsledku anglicky

    Raw, honey coated and processed Sacha inchi kernels were investigated for effects of different thermal processes on the content of total phenolic content and radical scavenging capacity, the content of alfa tocopherol, beta and gama tocopherol, delta tocopherol. Sacha inchi kernels were subjected to open boiling, pressure boiling, sous vide, low temperature roasting, high temperature roasting and honey rosasting. The radical scavenging capacity of kernels was little affected by thermal processing, with the average loss of 8 percent. Roasting had a significant negative effect on tocopherol content but not on the total phenolic content. The appropriate thermal procedure and adequate time can significantly influence the quality of Sacha inchi kernels during food preparation. Especially roasting at 190 C for 35 min and honey roasting at 170 C for 30 min of Sacha inchi kernels have positive effect of increasing TPC.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

  • ISSN

    0145-8892

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    41

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    0-0

  • Kód UT WoS článku

    000399356500066

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84994104378