Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Quality assessment of solid biofuel made of sweet sorghum biomass

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F18%3A79317" target="_blank" >RIV/60460709:41340/18:79317 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.bio-conferences.org/articles/bioconf/pdf/2018/01/bioconf_wipie2018_02007.pdf" target="_blank" >https://www.bio-conferences.org/articles/bioconf/pdf/2018/01/bioconf_wipie2018_02007.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1051/bioconf/20181002007" target="_blank" >10.1051/bioconf/20181002007</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quality assessment of solid biofuel made of sweet sorghum biomass

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The present article relates to assessment of energy utilization of sweet sorghum waste biomass as solid biofuel (briquettes). The briquettes were produced from biomass of pure sweet sorghum after juice extraction, mixture of sorghum with wood sawdust (ratio 1:1) and mixture of sorghum with wood shavings (ratio 1:1). Chemical, physical and mechanical properties of produced briquettes were measured in accordance with appropriate standards. The research results showed that the mixed sorghum briquettes with wood shavings have the highest mechanical durability and the lowest ash content, on the other hand, briquettes made of sweet sorghum and wood sawdust havethe best values of all other parameters, including higher calorific values, density, etc. Although addition of residual wood biomass improved the general quality of sorghum based briquettes, it was stated that the briquettes made of pure processed sorghum stalks belong to the category of high quality agricultural solid biofuels. It can be concluded t

  • Název v anglickém jazyce

    Quality assessment of solid biofuel made of sweet sorghum biomass

  • Popis výsledku anglicky

    The present article relates to assessment of energy utilization of sweet sorghum waste biomass as solid biofuel (briquettes). The briquettes were produced from biomass of pure sweet sorghum after juice extraction, mixture of sorghum with wood sawdust (ratio 1:1) and mixture of sorghum with wood shavings (ratio 1:1). Chemical, physical and mechanical properties of produced briquettes were measured in accordance with appropriate standards. The research results showed that the mixed sorghum briquettes with wood shavings have the highest mechanical durability and the lowest ash content, on the other hand, briquettes made of sweet sorghum and wood sawdust havethe best values of all other parameters, including higher calorific values, density, etc. Although addition of residual wood biomass improved the general quality of sorghum based briquettes, it was stated that the briquettes made of pure processed sorghum stalks belong to the category of high quality agricultural solid biofuels. It can be concluded t

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    BIO Web of Conferences, Conference on Contemporary Research Trends in Agricultural Engineering

  • ISBN

  • ISSN

    2117-4458

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    1-5

  • Název nakladatele

    EDP Sciences

  • Místo vydání

  • Místo konání akce

    Krakow, POLAND

  • Datum konání akce

    25. 9. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000454316500026