Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mycorrhizal, nutritional and virgin olive oil parameters affected by groundcovers

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F19%3A79866" target="_blank" >RIV/60460709:41340/19:79866 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/jpln.201800439" target="_blank" >https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/jpln.201800439</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/jpln.201800439" target="_blank" >10.1002/jpln.201800439</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mycorrhizal, nutritional and virgin olive oil parameters affected by groundcovers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Management of olive groves faces the challenge of reconciling yield, soil degradation and virgin olive oil quality. We evaluated the effect of replacing tillage management by vegetal groundcovers on the relationships between mycorrhizal symbiosis, olive nutritional status, and VOO quality under field rainfed conditions. The experiment was set up in 2014 in an existing Cornicabra olive orchard with a Haplic Gypsisol soil under a Mediterranean semiarid climate. Four treatments were replicated four times and consisted of: annual cover of bitter vetch, permanent Brachypodium distachyon, spontaneous vegetation cover , and tilled soil. The use of bitter vetch GC increased the olive root colonization compared with the tillage treatment. The effect of tillage on VOO differed from that of GC use. Tillage treatment decreased maturity index and its VOO had lower polyphenol content and less luminosity than that from the GC treatments. Olive root colonization, together with changes in nutrients such as Cu, B and

  • Název v anglickém jazyce

    Mycorrhizal, nutritional and virgin olive oil parameters affected by groundcovers

  • Popis výsledku anglicky

    Management of olive groves faces the challenge of reconciling yield, soil degradation and virgin olive oil quality. We evaluated the effect of replacing tillage management by vegetal groundcovers on the relationships between mycorrhizal symbiosis, olive nutritional status, and VOO quality under field rainfed conditions. The experiment was set up in 2014 in an existing Cornicabra olive orchard with a Haplic Gypsisol soil under a Mediterranean semiarid climate. Four treatments were replicated four times and consisted of: annual cover of bitter vetch, permanent Brachypodium distachyon, spontaneous vegetation cover , and tilled soil. The use of bitter vetch GC increased the olive root colonization compared with the tillage treatment. The effect of tillage on VOO differed from that of GC use. Tillage treatment decreased maturity index and its VOO had lower polyphenol content and less luminosity than that from the GC treatments. Olive root colonization, together with changes in nutrients such as Cu, B and

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Plant Nutrition and Soil Science - Zeitschrift fur Pflanzenernahrung und Bodenkunde

  • ISSN

    1436-8730

  • e-ISSN

    1522-2624

  • Svazek periodika

    182

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    815-823

  • Kód UT WoS článku

    000478170400001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85069943079