Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

In vitro growth-inhibitory effect of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts from Cinnamomum spp. barks and fruits against food bacterial pathogens in liquid and vapor phase

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F21%3A89304" target="_blank" >RIV/60460709:41340/21:89304 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jfs.12900" target="_blank" >https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jfs.12900</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/jfs.12900" target="_blank" >10.1111/jfs.12900</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    In vitro growth-inhibitory effect of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts from Cinnamomum spp. barks and fruits against food bacterial pathogens in liquid and vapor phase

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cinnamomum cassiafruits essential oil (EO) is most effective agent against common foodborne pathogens in liquid and vapour phase. Broth microdilution volatilization method has been used and validated for testing of potential natural food preservatives. Based on the results, EO and CO2 extract from C. cassia fruit could be suitable for potential use as enhancement of modified atmosphere packaging.

  • Název v anglickém jazyce

    In vitro growth-inhibitory effect of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts from Cinnamomum spp. barks and fruits against food bacterial pathogens in liquid and vapor phase

  • Popis výsledku anglicky

    Cinnamomum cassiafruits essential oil (EO) is most effective agent against common foodborne pathogens in liquid and vapour phase. Broth microdilution volatilization method has been used and validated for testing of potential natural food preservatives. Based on the results, EO and CO2 extract from C. cassia fruit could be suitable for potential use as enhancement of modified atmosphere packaging.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinářství a výživě v České republice</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    JOURNAL OF FOOD SAFETY

  • ISSN

    0149-6085

  • e-ISSN

    1745-4565

  • Svazek periodika

    41

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    22

  • Strana od-do

    1-22

  • Kód UT WoS článku

    000631693600001

  • EID výsledku v databázi Scopus