In vitro growth-inhibitory effect of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts from Cinnamomum spp. barks and fruits against food bacterial pathogens in liquid and vapor phase
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F21%3A89304" target="_blank" >RIV/60460709:41340/21:89304 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jfs.12900" target="_blank" >https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jfs.12900</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1111/jfs.12900" target="_blank" >10.1111/jfs.12900</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
In vitro growth-inhibitory effect of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts from Cinnamomum spp. barks and fruits against food bacterial pathogens in liquid and vapor phase
Popis výsledku v původním jazyce
Cinnamomum cassiafruits essential oil (EO) is most effective agent against common foodborne pathogens in liquid and vapour phase. Broth microdilution volatilization method has been used and validated for testing of potential natural food preservatives. Based on the results, EO and CO2 extract from C. cassia fruit could be suitable for potential use as enhancement of modified atmosphere packaging.
Název v anglickém jazyce
In vitro growth-inhibitory effect of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts from Cinnamomum spp. barks and fruits against food bacterial pathogens in liquid and vapor phase
Popis výsledku anglicky
Cinnamomum cassiafruits essential oil (EO) is most effective agent against common foodborne pathogens in liquid and vapour phase. Broth microdilution volatilization method has been used and validated for testing of potential natural food preservatives. Based on the results, EO and CO2 extract from C. cassia fruit could be suitable for potential use as enhancement of modified atmosphere packaging.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinářství a výživě v České republice</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
JOURNAL OF FOOD SAFETY
ISSN
0149-6085
e-ISSN
1745-4565
Svazek periodika
41
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
22
Strana od-do
1-22
Kód UT WoS článku
000631693600001
EID výsledku v databázi Scopus
—