Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tapping Into the Environmental Co-benefits of Improved Tropical Forages for an Agroecological Transformation of Livestock Production Systems

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F21%3A89656" target="_blank" >RIV/60460709:41340/21:89656 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fsufs.2021.742842/full" target="_blank" >https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fsufs.2021.742842/full</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3389/fsufs.2021.742842" target="_blank" >10.3389/fsufs.2021.742842</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Tapping Into the Environmental Co-benefits of Improved Tropical Forages for an Agroecological Transformation of Livestock Production Systems

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Livestock are critical for incomes, livelihoods, nutrition and ecosystems management throughout the global South. Livestock production and the consumption of livestock-based foods such as meat, cheese, and milk is, however, under global scrutiny for its contribution to global warming, deforestation, biodiversity loss, water use, pollution, and land/soil degradation. This paper argues that, although the environmental footprint of livestock production presents a real threat to planetary sustainability, also in the global south, this is highly contextual. Under certain context-specific management regimes livestock can deliver multiple benefits for people and planet. We provide evidence that a move toward sustainable intensification of livestock production is possible and could mitigate negative environmental impacts and even provide critical ecosystem services, such as improved soil health, carbon sequestration, and enhanced biodiversity on farms. The use of cultivated forages, many improved through sel

  • Název v anglickém jazyce

    Tapping Into the Environmental Co-benefits of Improved Tropical Forages for an Agroecological Transformation of Livestock Production Systems

  • Popis výsledku anglicky

    Livestock are critical for incomes, livelihoods, nutrition and ecosystems management throughout the global South. Livestock production and the consumption of livestock-based foods such as meat, cheese, and milk is, however, under global scrutiny for its contribution to global warming, deforestation, biodiversity loss, water use, pollution, and land/soil degradation. This paper argues that, although the environmental footprint of livestock production presents a real threat to planetary sustainability, also in the global south, this is highly contextual. Under certain context-specific management regimes livestock can deliver multiple benefits for people and planet. We provide evidence that a move toward sustainable intensification of livestock production is possible and could mitigate negative environmental impacts and even provide critical ecosystem services, such as improved soil health, carbon sequestration, and enhanced biodiversity on farms. The use of cultivated forages, many improved through sel

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Frontiers in Sustainable Food Systems

  • ISSN

    2571-581X

  • e-ISSN

    2571-581X

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    N

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    18

  • Strana od-do

    0-0

  • Kód UT WoS článku

    000726048500001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85120406804