Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

ANALYZING THE IMPACT OF REDUCING FOOD LOSSES OF RICE ON FOOD SECURITY IN BENIN

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F23%3A96934" target="_blank" >RIV/60460709:41340/23:96934 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.59267/ekoPolj230199A" target="_blank" >https://doi.org/10.59267/ekoPolj230199A</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.59267/ekoPolj230199A" target="_blank" >10.59267/ekoPolj230199A</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    ANALYZING THE IMPACT OF REDUCING FOOD LOSSES OF RICE ON FOOD SECURITY IN BENIN

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A substantial amount of rice grains is lost along the value chain, contributing to food insecurity among farming households in Benin. While food losses are inevitable along the value chain, it is imperative to determine the minimum acceptable loss for rice. This study aims to quantify the food losses of rice and determine its effect on food security using the Food Consumption Score (FCS) and Linear model. The results show a positive effect of a low loss rate on the FCS. In addition, a low loss rate increases the probability of FCS by 82.4 for the overall rice farmers and 83.7 for the efficient rice producers. Thus, reducing the loss rate throughout the food chain to a maximum of 10% would increase the amount of local rice on the market and allow producers to achieve food security. The study recommends sensitizing stakeholders along the rice value chain on strategies or technologies to reduce losses.

  • Název v anglickém jazyce

    ANALYZING THE IMPACT OF REDUCING FOOD LOSSES OF RICE ON FOOD SECURITY IN BENIN

  • Popis výsledku anglicky

    A substantial amount of rice grains is lost along the value chain, contributing to food insecurity among farming households in Benin. While food losses are inevitable along the value chain, it is imperative to determine the minimum acceptable loss for rice. This study aims to quantify the food losses of rice and determine its effect on food security using the Food Consumption Score (FCS) and Linear model. The results show a positive effect of a low loss rate on the FCS. In addition, a low loss rate increases the probability of FCS by 82.4 for the overall rice farmers and 83.7 for the efficient rice producers. Thus, reducing the loss rate throughout the food chain to a maximum of 10% would increase the amount of local rice on the market and allow producers to achieve food security. The study recommends sensitizing stakeholders along the rice value chain on strategies or technologies to reduce losses.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    EKONOMIKA POLJOPRIVREDA-ECONOMICS OF AGRICULTURE

  • ISSN

    0352-3462

  • e-ISSN

    0352-3462

  • Svazek periodika

    70

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2023

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    18

  • Strana od-do

    99-116

  • Kód UT WoS článku

    001084701400006

  • EID výsledku v databázi Scopus