Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biosecurity in Pig Breeding Herds.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41610%2F06%3A18986" target="_blank" >RIV/60460709:41610/06:18986 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Biosecurity in Pig Breeding Herds.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Aim of this article has been to inform about promotion biosecurity to a livestock industry, the most important sources of disease on pig units and key areas for consideration in terms of farm biosecurity. Diseases exhibit a broad spectrum of infectivityand farms vary widely in their ability to institute preventive measures. Each unit needs to be evaluated individually with particular reference to herd location, preventable risks and financial constraints. Procedures need to be heightened during notifable disease alerts. The Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) system, introduced originally for the food industry, offers some useful principles that can be adapted for use on farm to deal with disease risks. This identifies hazards, establishescritical limits and introduces monitoring and recording systems to deal with the risks. The principal considerations with respect to biosecurity on pig farms are listed and discussed.

  • Název v anglickém jazyce

    Biosecurity in Pig Breeding Herds.

  • Popis výsledku anglicky

    Aim of this article has been to inform about promotion biosecurity to a livestock industry, the most important sources of disease on pig units and key areas for consideration in terms of farm biosecurity. Diseases exhibit a broad spectrum of infectivityand farms vary widely in their ability to institute preventive measures. Each unit needs to be evaluated individually with particular reference to herd location, preventable risks and financial constraints. Procedures need to be heightened during notifable disease alerts. The Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) system, introduced originally for the food industry, offers some useful principles that can be adapted for use on farm to deal with disease risks. This identifies hazards, establishescritical limits and introduces monitoring and recording systems to deal with the risks. The principal considerations with respect to biosecurity on pig farms are listed and discussed.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agricultura tropica et subtropica

  • ISSN

    0231-5742

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    39

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus