Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Agrobiologické a fyziologické aspekty výroby cukrovky a cukru

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A_____%2F00%3A00001591" target="_blank" >RIV/60460709:_____/00:00001591 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/00:00001591

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Agrobiologické a fyziologické aspekty výroby cukrovky a cukru

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci jsou široce rozebírány agrobiologické a fyziologické aspekty výroby cukrovky a cukru. Je zdůrazňován vliv velikosti listové plochy. Uvedeny jsou tříleté závěry hodnotící vliv poškození listové plochy (odstranění části listů) na výnos a kvalitu bulev cukrovky. Nejvyšších ztrát v produkci cukru je dosahováno v závislosti na velikosti poškození listů mezi 60 až 90 dnem vegetace cukrovky. Ztráty cukru dosahují až 45 %. Rámcově jsou uvedeny ztráty a rezervy v produkci cukrovky v ČR.

  • Název v anglickém jazyce

    Agrobiological and physiological aspects of sugar beet and sugar production

  • Popis výsledku anglicky

    In this work are widely ruminating the agrobiological and physiological aspects of sugar beet and sugar production. It is highlighted the influence of leaf area. There are presented three years results, which evaluates the influence of leaf area damage on yield and quality of sugar beet. The highest losses in sugar production are in relation to the level of leaves damage between 60 and 90 vegetation day of sugar beet. Sugar losses reaches to 45%. There are presented the losses and reserves of sugar production in Czech Republic in the article.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960006348" target="_blank" >EP0960006348: Hospodaření podniku úzce specializovaného na cukrovku</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Farmář - Měsíčník pro každého zemědělce

  • ISSN

    1210-9787

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus