Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Properties of poly(vinylchloride) and polyesteramides blends

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22310%2F09%3A00021599" target="_blank" >RIV/60461373:22310/09:00021599 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Properties of poly(vinylchloride) and polyesteramides blends

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Blends of polyvinylchloride (PVC) and polyesteramides (PEA), based on ? caprolactam and ? caprolactone, were prepared to improve the notch impact strength of PVC. Miscibility of components was assessed from glass transition temperature and is limited bythe amount of PEA in the blend and by the content of ? caprolactam structural units in PEA. The effects of the content and type of PEA on their thermal stability and notched impact strength were also investigated. The impact strength of the PVC blends reaches its maximum at an equimolar lactam to lactone units ratio in PEA; it decreases with increasing content of PEA in the blend. An admixture of a small amount of poly(-caprolactam) as a compatibilizer made it possible to prepare PEA-rich PVC blends, exhibiting twice as high notch impact strength, as compared to pure PVC.

  • Název v anglickém jazyce

    Properties of poly(vinylchloride) and polyesteramides blends

  • Popis výsledku anglicky

    Blends of polyvinylchloride (PVC) and polyesteramides (PEA), based on ? caprolactam and ? caprolactone, were prepared to improve the notch impact strength of PVC. Miscibility of components was assessed from glass transition temperature and is limited bythe amount of PEA in the blend and by the content of ? caprolactam structural units in PEA. The effects of the content and type of PEA on their thermal stability and notched impact strength were also investigated. The impact strength of the PVC blends reaches its maximum at an equimolar lactam to lactone units ratio in PEA; it decreases with increasing content of PEA in the blend. An admixture of a small amount of poly(-caprolactam) as a compatibilizer made it possible to prepare PEA-rich PVC blends, exhibiting twice as high notch impact strength, as compared to pure PVC.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Applied Polymer Science

  • ISSN

    0021-8995

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    114

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000268898300020

  • EID výsledku v databázi Scopus