Bread cutter tomography - from stereology to topology
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22310%2F16%3A43901961" target="_blank" >RIV/60461373:22310/16:43901961 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Bread cutter tomography - from stereology to topology
Popis výsledku v původním jazyce
Microscopic image analysis is a powerful tool for obtaining metric microstructural descriptors (e.g. porosity and average pore size measures) from planar sections via stereological relations. However, topological descriptors, such as the 3D Euler-Poincaré characteristic and 3D connectivity, cannot be obtained in this way. Taking bread as a paradigmatic example we show that complex microstructural information can be obtained when slices are available.
Název v anglickém jazyce
Bread cutter tomography - from stereology to topology
Popis výsledku anglicky
Microscopic image analysis is a powerful tool for obtaining metric microstructural descriptors (e.g. porosity and average pore size measures) from planar sections via stereological relations. However, topological descriptors, such as the 3D Euler-Poincaré characteristic and 3D connectivity, cannot be obtained in this way. Taking bread as a paradigmatic example we show that complex microstructural information can be obtained when slices are available.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JJ - Ostatní materiály
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
PROCEEDINGS OF THE 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE, 2016
ISBN
978-80-86238-59-3
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
"278?282"
Název nakladatele
Česká společnost chemická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
19. 10. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—