Water production from food processing wastewaters using integrated membrane systems: A sustainable approach
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22310%2F17%3A43914761" target="_blank" >RIV/60461373:22310/17:43914761 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Water production from food processing wastewaters using integrated membrane systems: A sustainable approach
Popis výsledku v původním jazyce
This short communication reviews the current approaches in membrane technology for the treatment of food processing wastes, e.g. as via for water production through the recovering of high added-value compounds. Furthermore, it has been demonstrated that the integrated membrane processes can offer the advantage to carry out the following tasks regarding wastewaters disposal: waste treatment, solutes recovery, and water production. The last statement leads to consider the integrated membrane processes, as a sustainable methodology through the waste valorization. Finally, this special issue provides a brief overview pointing out that the application of membrane technology is really needed in the food industry; surely, its actual implementation is coming yet.
Název v anglickém jazyce
Water production from food processing wastewaters using integrated membrane systems: A sustainable approach
Popis výsledku anglicky
This short communication reviews the current approaches in membrane technology for the treatment of food processing wastes, e.g. as via for water production through the recovering of high added-value compounds. Furthermore, it has been demonstrated that the integrated membrane processes can offer the advantage to carry out the following tasks regarding wastewaters disposal: waste treatment, solutes recovery, and water production. The last statement leads to consider the integrated membrane processes, as a sustainable methodology through the waste valorization. Finally, this special issue provides a brief overview pointing out that the application of membrane technology is really needed in the food industry; surely, its actual implementation is coming yet.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
20401 - Chemical engineering (plants, products)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1613" target="_blank" >LO1613: Výzkum nových materiálů pro chemický průmysl</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Tecnologia y Ciencias del Agua
ISSN
0187-8336
e-ISSN
—
Svazek periodika
8
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
MX - Spojené státy mexické
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
129-136
Kód UT WoS článku
000419286600009
EID výsledku v databázi Scopus
—