Synthesizing Sandalore for Sustainability
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22310%2F21%3A43921894" target="_blank" >RIV/60461373:22310/21:43921894 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://perfumerflavorist.texterity.com/perfumerflavorist/march_2021/MobilePagedReplica.action?pm=2&folio=38#pg45" target="_blank" >https://perfumerflavorist.texterity.com/perfumerflavorist/march_2021/MobilePagedReplica.action?pm=2&folio=38#pg45</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Synthesizing Sandalore for Sustainability
Popis výsledku v původním jazyce
Sandalwood essential oil, which can be obtained by steam distillation from Santalum trees (e.g. Santalum album), may be described as having a sweet woody scent. From a chemical point of view, sandalwood essential oil is composed of sesquiterpenes, unsaturated alcohols, aldehydes and polycyclic ketones. Santalol (CAS# 11031-45-1) is the main component responsible for the characteristic sandalwood smell. While the material can be obtained from sandalwood essential oil, the method is highly demanding and economically inconvenient (preparation from sandalwood yields 4.0-6.5%).
Název v anglickém jazyce
Synthesizing Sandalore for Sustainability
Popis výsledku anglicky
Sandalwood essential oil, which can be obtained by steam distillation from Santalum trees (e.g. Santalum album), may be described as having a sweet woody scent. From a chemical point of view, sandalwood essential oil is composed of sesquiterpenes, unsaturated alcohols, aldehydes and polycyclic ketones. Santalol (CAS# 11031-45-1) is the main component responsible for the characteristic sandalwood smell. While the material can be obtained from sandalwood essential oil, the method is highly demanding and economically inconvenient (preparation from sandalwood yields 4.0-6.5%).
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
10401 - Organic chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Perfumer Flavorist
ISSN
0272-2666
e-ISSN
—
Svazek periodika
46
Číslo periodika v rámci svazku
March 2021
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
39-47
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—