Chování síry v procesech anaerobní fermentace a postupy pro odsíření bioplynu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22320%2F03%3A00008728" target="_blank" >RIV/60461373:22320/03:00008728 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22320/03:00012534
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Chování síry v procesech anaerobní fermentace a postupy pro odsíření bioplynu
Popis výsledku v původním jazyce
Síra v různých oxidačních stupních je významnou složkou anaerobní fermentace, protože vždy končí v sulfidické formě. To přináší nebezpečí výskytu sulfanu v bioplynu, který velmi komplikuje jeho využití. Jsou diskutovány možné způsoby minimalizace vznikunebo odstranění sulfanu z bioplynu.
Název v anglickém jazyce
Behaviour of sulphur in processes of anaerobic fermentation and methods of hydrogen sulphide removal from biogas
Popis výsledku anglicky
Sulphur in different oxidation stages is a significant component in the process of anaerobic fermentation because of its inevitable reduction to sulphides. This can cause the transfer of hydrogensulphide to biogas, where it is dangerous for burners corrosion and composition of flue gases. Existing methods of hydrogensulphide elimination in different stages of the process are discussed.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
DJ - Znečištění a kontrola vody
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Použití bioplynu v podmínkách ČR
ISBN
neuveden
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
10-17
Název nakladatele
GAS s.r.o.
Místo vydání
Říčany
Místo konání akce
Říčany
Datum konání akce
13. 11. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—