Studium fyziologické adaptace kvasinky Candida maltosa vůči p-kresolu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F00%3A00004878" target="_blank" >RIV/60461373:22330/00:00004878 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Studium fyziologické adaptace kvasinky Candida maltosa vůči p-kresolu
Popis výsledku v původním jazyce
Kvasinka Candida maltosa je půdním izolátem, podrobeným dlouhodobé adaptaci na fenol jako jediný zdroj uhlíku a energie. Populace vykazuje značnou toleranci také vůči p-kresolu. V dokonale míchaném systému byla prokázána biodegradace p-kresolu v přítomno
Název v anglickém jazyce
Study of physiological adaptation of the yeast Candida maltosa to p-cresol
Popis výsledku anglicky
The yeast Candida maltosa is a soil isolate, adapted to phenol as a sole carbon and energy source. Population this yeast tolerated high concentration of p-cresol in medium. The biodegradation of p-cresol in the ideal agitated laboratory fermentor was det
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Chemické listy
ISBN
0009-27070
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
Česká společnost chemická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—