Využití nového přírodního potravinářského barviva Arpink red
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F00%3A00005468" target="_blank" >RIV/60461373:22330/00:00005468 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití nového přírodního potravinářského barviva Arpink red
Popis výsledku v původním jazyce
Nové červené barvivo (antrachinonové barvivo mikrobiálního původu) bylo testováno pro potravinářské využití. Byl sledován vliv pH, teploty a světelné expozice na stabilitu barviva v modelových podmínkách. Při aplikaci v modelovém alkoholickém a nealkohol
Název v anglickém jazyce
Use of New Natural Food Colourant Arpink-red
Popis výsledku anglicky
New red colourant - Arpink red (carmine derivative, microbial source) was examined for the possible food use. The effect of pH, temperature and light was studied in model solutions. Applications in both soft and alcoholic beverages were tested as well as
Klasifikace
Druh
A - Audiovizuální tvorba
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
—
Místo vydání
Praha
Název nakladatele resp. objednatele
MZe
Verze
—
Identifikační číslo nosiče
—