Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití nového přírodního potravinářského barviva Arpink red

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F00%3A00005468" target="_blank" >RIV/60461373:22330/00:00005468 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití nového přírodního potravinářského barviva Arpink red

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nové červené barvivo (antrachinonové barvivo mikrobiálního původu) bylo testováno pro potravinářské využití. Byl sledován vliv pH, teploty a světelné expozice na stabilitu barviva v modelových podmínkách. Při aplikaci v modelovém alkoholickém a nealkohol

  • Název v anglickém jazyce

    Use of New Natural Food Colourant Arpink-red

  • Popis výsledku anglicky

    New red colourant - Arpink red (carmine derivative, microbial source) was examined for the possible food use. The effect of pH, temperature and light was studied in model solutions. Applications in both soft and alcoholic beverages were tested as well as

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

    Praha

  • Název nakladatele resp. objednatele

    MZe

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče