Vliv desinfekčního zákroku na obsah kyseliny askorbové u minimálně opracované zeleniny.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F00%3A00005470" target="_blank" >RIV/60461373:22330/00:00005470 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv desinfekčního zákroku na obsah kyseliny askorbové u minimálně opracované zeleniny.
Popis výsledku v původním jazyce
Vliv desinfekčního zákroku na nutriční jakost zeleniny byl zjišťován pomocí chromatografického stanovení kyseliny askorbové před a po ošetření suroviny (mrkev, hlávkový salát, hlávkové zelí,cibule a čínské zelí) a po pětidenním chladírenském skladování.
Název v anglickém jazyce
Impact of disinfecting treatment on ascorbic acid content in minimally processed vegetables.
Popis výsledku anglicky
Impact of disinfecting treatment on nutritive value was investigated in carrot, letuce, onion, Chinese cabbage. Chromatographic determination was used immediately after the treatment and after the 5-days cold storage. Hydrogen peroxide, peroxyacetic acid
Klasifikace
Druh
A - Audiovizuální tvorba
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
—
Místo vydání
Praha
Název nakladatele resp. objednatele
XXXI Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
Verze
—
Identifikační číslo nosiče
—