Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

NIR spectroscopy: a useful tool for rapid monitoring of processed cheeses manufacture

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006811" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006811 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    NIR spectroscopy: a useful tool for rapid monitoring of processed cheeses manufacture

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Altogether 50 samples of processed cheeses were analysed for calibration purposes of FT spectrometer Nicolet Protégé 460. Dry matter (DM) fat (F), crude protein (CP), pH and rheological properties were determined. The calibration was created by using thePLS method. and the calibration models were verified by cross-validation. It was proved that NIR spectroscopy is very useful for at-line control of processed cheeses manufacture

  • Název v anglickém jazyce

    NIR spectroscopy: a useful tool for rapid monitoring of processed cheeses manufacture

  • Popis výsledku anglicky

    Altogether 50 samples of processed cheeses were analysed for calibration purposes of FT spectrometer Nicolet Protégé 460. Dry matter (DM) fat (F), crude protein (CP), pH and rheological properties were determined. The calibration was created by using thePLS method. and the calibration models were verified by cross-validation. It was proved that NIR spectroscopy is very useful for at-line control of processed cheeses manufacture

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings 15th CHISA 2002

  • ISBN

    80-860598-33-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    274

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    25. 8. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku