NIR spectroscopy: a useful tool for rapid monitoring of processed cheeses manufacture
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006811" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006811 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
NIR spectroscopy: a useful tool for rapid monitoring of processed cheeses manufacture
Popis výsledku v původním jazyce
Altogether 50 samples of processed cheeses were analysed for calibration purposes of FT spectrometer Nicolet Protégé 460. Dry matter (DM) fat (F), crude protein (CP), pH and rheological properties were determined. The calibration was created by using thePLS method. and the calibration models were verified by cross-validation. It was proved that NIR spectroscopy is very useful for at-line control of processed cheeses manufacture
Název v anglickém jazyce
NIR spectroscopy: a useful tool for rapid monitoring of processed cheeses manufacture
Popis výsledku anglicky
Altogether 50 samples of processed cheeses were analysed for calibration purposes of FT spectrometer Nicolet Protégé 460. Dry matter (DM) fat (F), crude protein (CP), pH and rheological properties were determined. The calibration was created by using thePLS method. and the calibration models were verified by cross-validation. It was proved that NIR spectroscopy is very useful for at-line control of processed cheeses manufacture
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings 15th CHISA 2002
ISBN
80-860598-33-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
274
Název nakladatele
Česká společnost chemická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
25. 8. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—