Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Optimalizace detekce amber mutací u laktokokových temperovaných bakteriofágů TP901-1

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008403" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008403 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Optimalizace detekce amber mutací u laktokokových temperovaných bakteriofágů TP901-1

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pro detekci amber mutací u laktokokových temperovaných bakteriofágů TP901-1 byl použit hostitelský kmen Lactococcus lactis ssp. cremoris. Hlavní metodou pro monitorování fágů byla vybrána plaková zkouška, která byla optimalizována. Pro detekci amber mutací byla využita metoda používající mikrotitrační destičku s bujónem M17 obsahujícím přídavek bromkresolové červeně. Na základě barevných změn bromkresolové červeně bylo možné rozlišit amber mutanty od divokých bakteriofágů TP901-1.

  • Název v anglickém jazyce

    Optimisation of detection of amber mutation in lactocococcal temperate bacteriophage TP901-1

  • Popis výsledku anglicky

    For the detection of amber mutation in lactococcal temperate bacteriophage TP901-1, strain of Lactococcus lactis subsp. cremoris were used. As a main method for phage detection was selected and optimised plaque assay technique. For detection of amber mutant phages was used microtitre screening method using modified M17-broth with bromkresol red. The colour of the indicator was gradually changing during the incubation and therefore it was possible to determine amber mutant phages and wild phages.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - MLÉKO A SÝRY 2003

  • ISBN

    80-86238-31-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    101-106

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Plzeň

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    22. 1. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku