Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

GC/MS determination of musk compounds in fish samples - dietary exposure assessment

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008902" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008902 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    GC/MS determination of musk compounds in fish samples - dietary exposure assessment

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of presented study was to estimate human exposure to musk compounds from fish. Various species were analysed using validated analytical method comprising Soxhlet extraction, automated gel permeation chromatography (GPC) clean-up step and identification and quantification by GC/Q-MS/EI. Musk compounds were found in all analysed batches of fish samples (years 2001, 2002). In most cases, levels of musk compounds depends on size of particular fish species and its lipid content. Levels of major muskcompounds (Galaxolide and Tonalide) ranged from 0.5 to 200 ng/g, levels of the other compounds (Celestolide, Phantolide, Traseolide, Musk xylene and Musk ketone) from < LOD (0.07) to 7 ng/g of fish tissue.

  • Název v anglickém jazyce

    GC/MS determination of musk compounds in fish samples - dietary exposure assessment

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of presented study was to estimate human exposure to musk compounds from fish. Various species were analysed using validated analytical method comprising Soxhlet extraction, automated gel permeation chromatography (GPC) clean-up step and identification and quantification by GC/Q-MS/EI. Musk compounds were found in all analysed batches of fish samples (years 2001, 2002). In most cases, levels of musk compounds depends on size of particular fish species and its lipid content. Levels of major muskcompounds (Galaxolide and Tonalide) ranged from 0.5 to 200 ng/g, levels of the other compounds (Celestolide, Phantolide, Traseolide, Musk xylene and Musk ketone) from < LOD (0.07) to 7 ng/g of fish tissue.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    DK - Kontaminace a dekontaminace půdy včetně pesticidů

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - 1st international symposium on recent advances in food analysis

  • ISBN

    80-7080-528-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    180

  • Název nakladatele

    VŠCHT

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    5. 11. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku