GC/MS determination of musk compounds in fish samples - dietary exposure assessment
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008902" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008902 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
GC/MS determination of musk compounds in fish samples - dietary exposure assessment
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of presented study was to estimate human exposure to musk compounds from fish. Various species were analysed using validated analytical method comprising Soxhlet extraction, automated gel permeation chromatography (GPC) clean-up step and identification and quantification by GC/Q-MS/EI. Musk compounds were found in all analysed batches of fish samples (years 2001, 2002). In most cases, levels of musk compounds depends on size of particular fish species and its lipid content. Levels of major muskcompounds (Galaxolide and Tonalide) ranged from 0.5 to 200 ng/g, levels of the other compounds (Celestolide, Phantolide, Traseolide, Musk xylene and Musk ketone) from < LOD (0.07) to 7 ng/g of fish tissue.
Název v anglickém jazyce
GC/MS determination of musk compounds in fish samples - dietary exposure assessment
Popis výsledku anglicky
The aim of presented study was to estimate human exposure to musk compounds from fish. Various species were analysed using validated analytical method comprising Soxhlet extraction, automated gel permeation chromatography (GPC) clean-up step and identification and quantification by GC/Q-MS/EI. Musk compounds were found in all analysed batches of fish samples (years 2001, 2002). In most cases, levels of musk compounds depends on size of particular fish species and its lipid content. Levels of major muskcompounds (Galaxolide and Tonalide) ranged from 0.5 to 200 ng/g, levels of the other compounds (Celestolide, Phantolide, Traseolide, Musk xylene and Musk ketone) from < LOD (0.07) to 7 ng/g of fish tissue.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
DK - Kontaminace a dekontaminace půdy včetně pesticidů
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník - 1st international symposium on recent advances in food analysis
ISBN
80-7080-528-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
180
Název nakladatele
VŠCHT
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
5. 11. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—