Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití PCR pro stanovení Campylobacter jejuni, C. coli a C. lari

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008985" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008985 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití PCR pro stanovení Campylobacter jejuni, C. coli a C. lari

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A polymerase chain reaction (PCR) method designed to identify Campylobacter jejuni, Campylobacter coli and Campylobacter lari was improved for better detection limit with using quick and inexpensive preparation of samples. The PCR protocol amplified a 287-bp fragment corresponding to a portion of specific 16S RNA gene from thermotolerant campylobacters. There were tested three different quick extraction methods from direct detection of Campylobacter jejuni CCM 6214. The samples for extraction and following PCR were preparation from Park and Preston broth and from physiological solution. The best results were 101CFU/ml if the samples were preparation from physiological solution.

  • Název v anglickém jazyce

    The optimalization of PCR for detection of Campylobacter coli/jejuni

  • Popis výsledku anglicky

    A polymerase chain reaction (PCR) method designed to identify Campylobacter jejuni, Campylobacter coli and Campylobacter lari was improved for better detection limit with using quick and inexpensive preparation of samples. The PCR protocol amplified a 287-bp fragment corresponding to a portion of specific 16S RNA gene from thermotolerant campylobacters. There were tested three different quick extraction methods from direct detection of Campylobacter jejuni CCM 6214. The samples for extraction and following PCR were preparation from Park and Preston broth and from physiological solution. The best results were 101CFU/ml if the samples were preparation from physiological solution.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F02%2F0287" target="_blank" >GA525/02/0287: Vývoj screeningových metod ELISA a PCR pro detekci bakterií rodu Campylobacter v potravinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník semináře MIKROBIOLOGIE POTRAVIN

  • ISBN

    80-70-80-506-19

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    42-48

  • Název nakladatele

    Československá společnost mikrobiologická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Třešt

  • Datum konání akce

    26. 5. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku