Estery mastných kyselin se sacharosou - příprava, identifikace, antimikrobiální účinky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012781" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012781 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Estery mastných kyselin se sacharosou - příprava, identifikace, antimikrobiální účinky
Popis výsledku v původním jazyce
Tato práce se zabývá přípravou, identifikací a detekcí antimikrobiálních účinků 6-O-acylsacharos. Délka esterově vázaného uhlovodíkového řetězce byla 10 až 16 atomů uhlíku. Jako indikátorové kmeny byly použity Bacillus subtilis a Aspergillus niger.
Název v anglickém jazyce
Esters of fatty acids with sucrose - preparation, identification, antimicrobial effects
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to prepare, identify and detect antimicrobial properties of 6-O-acylsucroses. The length of fatty acids varied from 10 to 16 carbon atoms. As indicator strains Bacillus subtilis and Aspergillus niger were used.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XLII. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
ISBN
80-86238-41-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
118-123
Název nakladatele
Česká chemická společnost
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Stachy
Datum konání akce
12. 5. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—