Individuální citlivost k hořké látce PROP
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00013082" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00013082 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Individuální citlivost k hořké látce PROP
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the work was to monitor the individual sensitivity of young university students to the chemical substance PROP (6-n-propylthiouracil). The magnitude method was using for the sensory evaluations. The sensitivity of assessors to bitter taste wascompared with sensitivity to NaCl. Three groups of testers were distinguished (supertaster, medium taster, nontaster).
Název v anglickém jazyce
Sensitivity of individual person to the bitter substance PROP
Popis výsledku anglicky
The aim of the work was to monitor the individual sensitivity of young university students to the chemical substance PROP (6-n-propylthiouracil). The magnitude method was using for the sensory evaluations. The sensitivity of assessors to bitter taste wascompared with sensitivity to NaCl. Three groups of testers were distinguished (supertaster, medium taster, nontaster).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník - XXXV. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-8-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
110-112
Název nakladatele
VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
1. 1. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—