Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Individuální citlivost k hořké látce PROP

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00013082" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00013082 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Individuální citlivost k hořké látce PROP

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the work was to monitor the individual sensitivity of young university students to the chemical substance PROP (6-n-propylthiouracil). The magnitude method was using for the sensory evaluations. The sensitivity of assessors to bitter taste wascompared with sensitivity to NaCl. Three groups of testers were distinguished (supertaster, medium taster, nontaster).

  • Název v anglickém jazyce

    Sensitivity of individual person to the bitter substance PROP

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the work was to monitor the individual sensitivity of young university students to the chemical substance PROP (6-n-propylthiouracil). The magnitude method was using for the sensory evaluations. The sensitivity of assessors to bitter taste wascompared with sensitivity to NaCl. Three groups of testers were distinguished (supertaster, medium taster, nontaster).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - XXXV. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-8-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    110-112

  • Název nakladatele

    VÚPP

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    1. 1. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku