Dlouhodobá animikrobiální účinnost glykolipidů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015774" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015774 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Long-Term Antimicrobial Efficiency of Glycolipids
Popis výsledku v původním jazyce
It was found out that the amount of undecanoylsucrose does not decrease within 15 days of the cultivation - when bacilli are inhibited then start to grow and finally grow. The presence of free undecanoic acid and sucrose was not found.These findings allow us to conclude that the re?established growth of Bacillus cereus is caused by the adaptation of the microorganism (or by obtained resistance) to the presence of the acylsucrose.
Název v anglickém jazyce
Long-Term Antimicrobial Efficiency of Glycolipids
Popis výsledku anglicky
It was found out that the amount of undecanoylsucrose does not decrease within 15 days of the cultivation - when bacilli are inhibited then start to grow and finally grow. The presence of free undecanoic acid and sucrose was not found.These findings allow us to conclude that the re?established growth of Bacillus cereus is caused by the adaptation of the microorganism (or by obtained resistance) to the presence of the acylsucrose.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA525%2F03%2F0374" target="_blank" >GA525/03/0374: Antimikrobiální vlastnosti esterů mastných kyselin s polyoly</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů