Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Estery sacharosy: Složení produktů v závislosti na metodě přípravy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015944" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015944 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Estery sacharosy: Složení produktů v závislosti na metodě přípravy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Při acylaci sacharosy může dojít k esterifikaci substrátu na různých hydroxylových skupinách v molekule sacharidu; stéricky preferovaná je poloha primární OH-6 v glukosové jednotce, avšak reagují také další (i sekundární) hydroxylové skupiny. Tato prácese zabývá sledováním závislosti složení reakčního produktu esterifikace sacharosy na zvolené metodě přípravy pomocí metod HPLC.

  • Název v anglickém jazyce

    Sucrose esters: Reaction Product Composition versus Preparation Method

  • Popis výsledku anglicky

    While esterifying sucrose, substrate esterification can take place on different hydroxyl groups in saccharide molecule; although the primary hydroxyle group OH-6 in glucose unit is sterically preferred, also another hydroxyl groups react (even secondary). This paper deals with the reaction product composition as a function of chosen preparation method, using HPLC methods for the composition investigation.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F03%2F0374" target="_blank" >GA525/03/0374: Antimikrobiální vlastnosti esterů mastných kyselin s polyoly</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů