Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aplikace metody PCR v pivovarství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015968" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015968 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aplikace metody PCR v pivovarství

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V tomto příspěvku je uveden základní princip molekulárně genetické metody Polymerase Chain Reaction (PCR) a její možnosti využití ve sladařství, chmelařství a pivovarství. Tato metoda může být například využita pro diagnostiku a detekci kontaminujících mikroorganismů, stanovení GMO, stabilitu kvasničných kmenů, odrůdovou stálost ječmenů a chmele apod. PCR metoda v těchto oborech není zcela běžná a rutinní, ale její postupné zavádění z důvodu rychlosti, přesnosti a v některých případech nenahraditelnosti, se dá v budoucnu očekávat.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of PCR method in brewing

  • Popis výsledku anglicky

    The study focuses on the main principles and options of utilizing the methods of molecular biology (PCR) and their testing in a brewery microbiological monitoring.PCR methods are not a routine in malting and brewing, however, as they gradually get financially available and they are irreplaceable in some cases (method speed and accuracy, GMO assessment, yeast strain stability, barley and hops variety durability etc.) it can be expected that they will get implemented into monitoring and production laboratories.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Náchod

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    25

  • Počet zahraničních účastníků

    0

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce