Ekologické zemědělství a produkce biopotravin v roce 2004
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016022" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016022 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ekologické zemědělství a produkce biopotravin v roce 2004
Popis výsledku v původním jazyce
Byl podán přehled o rozvoji ekologického zemědělství a produkci biopotravin v České republice a hodnoty srovnány s evropským i mimoevropskými státy. V roce 2004 činil podíl ekologicky obhospodařované půdy u nás 6,16 % z celkové půdního fondu což přesahuje evropský průměr je však představováno převážně trvalými travními porosty .Zpracovatelská sféra a zásobení trhu potravinami nadále zaostávají
Název v anglickém jazyce
Organic farming and production of bio-products in 2004
Popis výsledku anglicky
The development overview of organic farming and production of bio-products in Czech republic was given and the situation was compared with those in other European and outside European countries. The share of organic farming land in our country was 6,16%from total soil capacity in the year 2004, which overlaps the European average, but it is mostly represented by permanent grass vegetation, but the production of by-products is steadily behind.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků. XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-8-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
32-35
Název nakladatele
VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
23. 5. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—