Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fázové přechody v kandytech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017914" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017914 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fázové přechody v kandytech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kandyty jsou nečokoládové cukrovinky, kterou jsou vyráběny odpařováním roztoků sacharosy a škrobového nebo maltosového sirupu. Cukerná hmota s nízkým obsahem vody 3 až 5 % je ochucována vhodnými organickými kyselinami, aromaty a barvena. Kandytová hmotaje amorfní hmota a tudíž při výrobě a skladování nesmí docházet ke krystalizaci cukrů, které tvoří kandytovou hmotu. Na kvalitu kandytů, tj. senzorické vlastnosti a skladovatelnost, má vliv jejich složení, které pak ovlivňuje složení tuhé fáze, teplotu skelného přechodu a hygroskopicitu. Pomocí modelových pokusů byl sledován vliv složení kandytů na jejich teplotu skelného přechodu a hygroskopicitu. Kandytové hmoty se navzájem lišily svým složením, použitým sirupem a obsahem tohoto sirupu. Kandyty byly připraveny bez kyselin, s kyselinou citronovou a s kyselinou mléčnou. Pomocí polarizační mikroskopie, rentgenové difrakce a diferenciální skenovací kalorimetrie byla prokazována nežádoucí přítomnost krystalické fáze v cukrovinkářských hmot

  • Název v anglickém jazyce

    Phase transitions in candies

  • Popis výsledku anglicky

    Phase transitions in candies

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Chemické listy

  • ISBN

    0009-2770

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    578

  • Název nakladatele

    Česká chemická společnost

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku