Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Použití kapilární elektroforesy v hydrodynamicka uzavřených systémech pro analýzu bioaktivních látek v potravinách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019025" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019025 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Application of Capillary Electrophoresis in Hydrodynamically Closed System for Analysis of Bioactive Compounds in Food

  • Popis výsledku v původním jazyce

    CE is a family of electrokinetic separation techniques that separate compounds based upon differences in electrophoretic mobilities, phase partitioning, pI, molecular size, or a combination of one or several of these properties. CE has been used in several modes to analyze and characterize a wide variety of analytes from simple inorganic ions, small organic molecules, peptides, proteins, nucleic acids to virus, microbes and particles. Food consists of a complex mixture of a variety of components, many of which are biologically active. Components classified as "nutrients" are essential for growth, maintenance, and repair of the body. Other food constituents, typically occurring in small quantities, are classified as "biologically active substances" andthey have beneficial or harmful effects on human health. There are two types of biologically active substances in food - naturally occurring and food additives. The bioactive compounds of food that will be mentioned in this review are

  • Název v anglickém jazyce

    Application of Capillary Electrophoresis in Hydrodynamically Closed System for Analysis of Bioactive Compounds in Food

  • Popis výsledku anglicky

    CE is a family of electrokinetic separation techniques that separate compounds based upon differences in electrophoretic mobilities, phase partitioning, pI, molecular size, or a combination of one or several of these properties. CE has been used in several modes to analyze and characterize a wide variety of analytes from simple inorganic ions, small organic molecules, peptides, proteins, nucleic acids to virus, microbes and particles. Food consists of a complex mixture of a variety of components, many of which are biologically active. Components classified as "nutrients" are essential for growth, maintenance, and repair of the body. Other food constituents, typically occurring in small quantities, are classified as "biologically active substances" andthey have beneficial or harmful effects on human health. There are two types of biologically active substances in food - naturally occurring and food additives. The bioactive compounds of food that will be mentioned in this review are

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Electrophoresis, 21

  • ISSN

    0173-0835

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    28

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    259-367

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus