Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Oxid uhelnatý v modifikované atmosféře.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019081" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019081 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Oxid uhelnatý v modifikované atmosféře.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Modifikovaná atmosféra obsahující oxid uhelnatý stabilizuje barvu masa, a to lépe než běžné směsi s vysokým obsahem kyslíku. Na rozdíl od kyslíkové atmosféry nevede směs s oxidem uhelnatým k oxidaci lipidů a ani neumožňuje růst aerobní povrchové mikroflóry na mase. Proti námitce, že stabilní barva karboxymyoglobinu maskuje zkázu masa, stojí za zamyšlení, zda je výhodné ponechat maso v nepříznivé kyslíkové atmosféře, která urychlí oxidaci tuků a hemových barviv, či zda je výhodné oxidem uhelnatým stabilizovat hemová barviva, omezit oxidaci tuků

  • Název v anglickém jazyce

    Carbon monoxide in modified atmosphere

  • Popis výsledku anglicky

    Carbon monoxide can stabilize the red colour of minced meat. In comparison with oxygen atmosphere, the lipid oxidation is lowered. Video image analysis proved to be a suitable simply method to enable monitoring of colour changes during storage

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    49-50

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus