Oxid uhelnatý v modifikované atmosféře.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019081" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019081 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Oxid uhelnatý v modifikované atmosféře.
Popis výsledku v původním jazyce
Modifikovaná atmosféra obsahující oxid uhelnatý stabilizuje barvu masa, a to lépe než běžné směsi s vysokým obsahem kyslíku. Na rozdíl od kyslíkové atmosféry nevede směs s oxidem uhelnatým k oxidaci lipidů a ani neumožňuje růst aerobní povrchové mikroflóry na mase. Proti námitce, že stabilní barva karboxymyoglobinu maskuje zkázu masa, stojí za zamyšlení, zda je výhodné ponechat maso v nepříznivé kyslíkové atmosféře, která urychlí oxidaci tuků a hemových barviv, či zda je výhodné oxidem uhelnatým stabilizovat hemová barviva, omezit oxidaci tuků
Název v anglickém jazyce
Carbon monoxide in modified atmosphere
Popis výsledku anglicky
Carbon monoxide can stabilize the red colour of minced meat. In comparison with oxygen atmosphere, the lipid oxidation is lowered. Video image analysis proved to be a suitable simply method to enable monitoring of colour changes during storage
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
49-50
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—