Virtuální realita v elektronických potravinářských databázích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019208" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019208 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Virtuální realita v elektronických potravinářských databázích
Popis výsledku v původním jazyce
S pomocí nejnovější verze obrazového analyzátoru LUCIA G 5.0 (Laboratory Imaging, Česká republika) je na našem pracovišti vytvářena obrazová databáze potravinářských materiálů a výrobků. Databáze obsahuje také virtuální obrazovou dokumentaci. Na příkladech charakteristických objektů plísňových sýrů v makro rozlišení je diskutován přínos tzv. 3D zaostřování a prostorového zobrazování (formou anaglyfů nebo 3D modelů) vytvářejících elektronickou virtuální realitu pro posuzování kvality potravinářských materiálů a pro zbožíznalství.
Název v anglickém jazyce
Virtual reality in electronic food databases
Popis výsledku anglicky
With the full advantage of LUCIA G 5.0 software image analyser (Laboratory Imaging, Czech Republic) an image database for foods and food products is being developed within our workgroup. Virtual image documentation is also included in the database. Contribution of 3D focusing and three-dimensional imaging (through anaglyphs and 3D models), which create electronic virtual reality for reviewing food quality and for commodity expertise, is discussed on characteristic examples of ripening cheese.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
ISBN
978-80-7080-661-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
212-216
Název nakladatele
VŠCHT Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—