Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Virtuální realita v elektronických potravinářských databázích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019208" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019208 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Virtuální realita v elektronických potravinářských databázích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    S pomocí nejnovější verze obrazového analyzátoru LUCIA G 5.0 (Laboratory Imaging, Česká republika) je na našem pracovišti vytvářena obrazová databáze potravinářských materiálů a výrobků. Databáze obsahuje také virtuální obrazovou dokumentaci. Na příkladech charakteristických objektů plísňových sýrů v makro rozlišení je diskutován přínos tzv. 3D zaostřování a prostorového zobrazování (formou anaglyfů nebo 3D modelů) vytvářejících elektronickou virtuální realitu pro posuzování kvality potravinářských materiálů a pro zbožíznalství.

  • Název v anglickém jazyce

    Virtual reality in electronic food databases

  • Popis výsledku anglicky

    With the full advantage of LUCIA G 5.0 software image analyser (Laboratory Imaging, Czech Republic) an image database for foods and food products is being developed within our workgroup. Virtual image documentation is also included in the database. Contribution of 3D focusing and three-dimensional imaging (through anaglyphs and 3D models), which create electronic virtual reality for reviewing food quality and for commodity expertise, is discussed on characteristic examples of ripening cheese.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007

  • ISBN

    978-80-7080-661-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    212-216

  • Název nakladatele

    VŠCHT Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku