Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Údržnost a kvalita baleného mletého masa.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021082" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021082 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Údržnost a kvalita baleného mletého masa.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly studovány některé vlivy na barvu a oxidaci mělněného masa baleného v modifikované atmosféře. Během skladování mělněného masa souřadnice pro červenou barvu r (měření reflekční spektrofotometrií a pomocí analýzy obrazu) klesala v důsledku přechodu oxymyoglobinu na metmyoglobin. Přídavek mléčnanu sodného nebo rozmarýnového extraktu a použití oxidu uhelnatého v modifikované atmosféře významně přispěl ke zlepšení barvy mělněného masa a zamezil jeho oxidaci.

  • Název v anglickém jazyce

    Shelf-life and quality of minced meat

  • Popis výsledku anglicky

    Several factors influencing on the colour and the oxidation component of minced meat packaged under modified atmosphere, were studied. During storage redness of meat (after reflectance spectrophotometry and video image analysis) decreased due to transformation of oxymyoglobin to metmyoglobin. Large increase of TBAR characterised lipids oxidation. Addition of sodium lactate or rosemary extract and use of carbon monoxide in modified atmosphere improved significantly the colour and suppressed oxidation.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena alimentorum,

  • ISBN

    978-80-7148-059-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Štátná veterinárná a potravinárská správa SR

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso

  • Datum konání akce

    7. 5. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku