Průkaz vracení aroma do ovocných šťáv.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00023839" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00023839 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Průkaz vracení aroma do ovocných šťáv.
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce je ověření metodiky pro průkaz vracení aroma do jablečných a pomerančových šťáv. Postup je založen na: 1) vytipování charakteristických těkavých látek, zohlednění jejich variability a změn během výroby a skladování, 2) optimalizaci a ověřeníGC/MS metody stanovení těchto látek, 3) analýze surovin (koncentrátů a aromat) a vzorků z trhu. Získané výsledky jsou zhodnoceny, srovnány s literaturou a názory experů z výroby.
Název v anglickém jazyce
The proof of aroma recovery
Popis výsledku anglicky
The aim of the work was to develop the method for the evaluation of aroma recovery into the fruit apple and orange juices.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B283" target="_blank" >QI91B283: Metody a kritéria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—