EFFECT OF REACTION TIME ON THE ACETYLATION OF WHEAT B- STARCH AND CHARACTERIZATION OF THE PRODUCT
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024143" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024143 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
EFFECT OF REACTION TIME ON THE ACETYLATION OF WHEAT B- STARCH AND CHARACTERIZATION OF THE PRODUCT
Popis výsledku v původním jazyce
Wheat B-starch in native or pre-gelatinized form was acetylated at various reaction times for temperatures in the range of 115-128 °C. The following parameters of the dried and grinded product were studied: particle size measured by image analysis and laser diffraction, degree of substitution by measurement of 1H NMR spectra and FT-IR spectra, crystalline structure by X-ray diffraction pattern, temperature and enthalpy of gelatinization.
Název v anglickém jazyce
EFFECT OF REACTION TIME ON THE ACETYLATION OF WHEAT B- STARCH AND CHARACTERIZATION OF THE PRODUCT
Popis výsledku anglicky
Wheat B-starch in native or pre-gelatinized form was acetylated at various reaction times for temperatures in the range of 115-128 °C. The following parameters of the dried and grinded product were studied: particle size measured by image analysis and laser diffraction, degree of substitution by measurement of 1H NMR spectra and FT-IR spectra, crystalline structure by X-ray diffraction pattern, temperature and enthalpy of gelatinization.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA525%2F09%2F0607" target="_blank" >GA525/09/0607: Biodegradabilní kompozitní materiály na bázi B-škrobu s upotřebením v zemědělství</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 6th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-78-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
Česká společnost chemická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000287421800056