Bleaching system of laundry powder detergents
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024249" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024249 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Bieliaci systém práškových pracích prostriedkov
Popis výsledku v původním jazyce
V práci bol sledovaný vpyiv zloženia bieliaceho systému práškových pracích prostriedkov na bieliacu účinnosť detergentu. Taktiež bol sledovaný vplyv dĺžky a teploty pracieho procesu na účinnosť bielenia. Ako testovací materiál bola použitá 100% bavlna ofarbená čiernym čajom. Získané výsledky ukazujú, že s predlužujúcim sa časom prania rastie bieliaca účinnosť detergentu. Bieliaca účinnost taktiež rastie so zvyšujúcou sa teplotou prania.
Název v anglickém jazyce
Bleaching system of laundry powder detergents
Popis výsledku anglicky
The aim of this project was to investigate influence of the bleaching system of the laundry powder detergents to bleaching efficiency. The influence of the time and temperature of laundry process were also investigated. The test fabrics was 100% cotton dyed black tea. Obtained results indicates that the bleaching efficiency increase with increase time and temperature of laundry process.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XLIII. Seminář o tenzidech a detergentech
ISBN
978-80-7395-289-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
Univerzita Pardubice
Místo vydání
Pardubice
Místo konání akce
Seč-Ústupky
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—