Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Příjem antioxidantů v ČR a podíl jednotlivých potravin na tomto příjmu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024356" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024356 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Příjem antioxidantů v ČR a podíl jednotlivých potravin na tomto příjmu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Celkový denní příjem antioxidantů v České republice byl stanoven u mužů na 14,83 mmol a u žen na 13,54 mmol. Největší podíl na celkové antioxidační kapacitě stravy měla přitom káva (48,3 % u mužů a 60,5 % u žen) a vysoký podíl představovalo u mužů pivo (17 %, proti 2 % u žen). Z dalších potravin měly významný podíl na celkovém příjmu antioxidantů čaj (8,4 % u mužů a 10,3 % u žen), ovoce (4,1 % u mužů a 6,1 % u žen), zelenina (zahrnující i brambory; 6,9 % u mužů a 6,1 % u žen) a cereální výrobky (4,2 % umužů a 3,0 % u žen).

  • Název v anglickém jazyce

    Intake of antioxidants in Czech Republic and participation of different food groups in this intake

  • Popis výsledku anglicky

    The total daily intake of antioxidants in Czech Republic was estimated at 14,83 mmol for men and 13.54 mmol for women. Coffee was the most important source of antioxidants (48.3% of the total antioxidant intake for men and 60.5% for women) and beer was very important source of antioxidants for men (17%, in comparison 2% for women). Tea (8.4% for men and 10.3% for women), fruits (4.1% for men and 6.1% for women), vegetables (including potatoes; 6.9% for men and 6.1% for women) and cereal products (4.2% for men and 3.0% for women) were other important sources of antioxidants.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Celostátní konference Výživa a zdraví 2010, Primární prevence chorob

  • ISBN

    978-80-904206-4-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Zdravotní ústav se sídlem v Ústí n. Labem

  • Místo vydání

    Ústí n. Labem

  • Místo konání akce

    Teplice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku