Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Cell surface characteristic of Asaia bogorensis - spoilage microorganism of bottled water

Popis výsledku

Identifikátory výsledku

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Cell surface characteristic of Asaia bogorensis - spoilage microorganism of bottled water

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The ability of bacteria to attach to a surface and develop a biofilm has been of considerable interest for many groups in the food industry. Biofilms may serve as a chronic source of microbial contamination and the research into biofilms and cells interactions might help to improve general understanding of the biofilm resistance mechanisms. Multitude of factors, including surface conditioning, surface charge and roughness and hydrophobicity, are thought to be involved in the initial attachment. Hydrophobic interactions have been widely suggested as responsible for much of the adherence of cells to surfaces. Cell-surface hydrophobicity is an important factor in the adherence and subsequent proliferation of microorganisms on solid surfaces and at interfaces. In the present study, we have estimated the cell-surface characteristics of Asaia bogorensis - isolated contamination of flavoured bottled water and compared its ability to colonise surfaces which are typical in the beverage producti

  • Název v anglickém jazyce

    Cell surface characteristic of Asaia bogorensis - spoilage microorganism of bottled water

  • Popis výsledku anglicky

    The ability of bacteria to attach to a surface and develop a biofilm has been of considerable interest for many groups in the food industry. Biofilms may serve as a chronic source of microbial contamination and the research into biofilms and cells interactions might help to improve general understanding of the biofilm resistance mechanisms. Multitude of factors, including surface conditioning, surface charge and roughness and hydrophobicity, are thought to be involved in the initial attachment. Hydrophobic interactions have been widely suggested as responsible for much of the adherence of cells to surfaces. Cell-surface hydrophobicity is an important factor in the adherence and subsequent proliferation of microorganisms on solid surfaces and at interfaces. In the present study, we have estimated the cell-surface characteristics of Asaia bogorensis - isolated contamination of flavoured bottled water and compared its ability to colonise surfaces which are typical in the beverage producti

Klasifikace

  • Druh

    Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    29

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    457-461

  • Kód UT WoS článku

    000294387800019

  • EID výsledku v databázi Scopus

Základní informace

Druh výsledku

Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

Jx

CEP

GM - Potravinářství

Rok uplatnění

2011