Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení autenticity vína na základě metabolomických fingerprintů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892896" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892896 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení autenticity vína na základě metabolomických fingerprintů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V příspěvku je diskutován aplikační potenciál metabolomického fingerprintingu pro zajištění autenticity vína. Byly testovány následující instrumentální techniky: (i) head-space mikroextrakce tuhou fází ve spojení s kompletní dvourozměrnou plynovou chromatografií a hmotnostní spektrometrií s průletovým hmotnostním analyzátorem (HS-SPME-GCxGC-TOFMS) pro analýzu těkavých látek; (ii) ultra-vysokoúčinná kapalinová chromatografie ve spojení s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií s průletovým hmotnostnímanalyzátorem (UHPLC-HRTOFMS) pro analýzu polárních látek; (iii) hmotnostní spektrometrie v otevřeném prostoru využívající sondu pro analýzu látek za atmosférických podmínek ve spojení s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií s průletovým hmotnostnímanalyzátorem (ASAP-HRTOFMS) pro analýzu ionizovatelných sloučenin.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of authenticity of wine based on metabolomic fingerprints

  • Popis výsledku anglicky

    In this paper, application of metabolomic fingerprinting for the assessment of wine authenticity is discussed. Following instrumental techniques were tested: (i) head-space solid-phase microextraction-comprehensive two-dimensional gas chromatography-time-of-flight mass spectrometry (HS-SPME-GCxGC-TOFMS) for the analysis of volatiles; (ii) ultra-high performance liquid chromatography coupled to high-resolution time-of-flight mass spectrometry (UHPLC-HRTOFMS) for the analysis of polar compounds; (iii) ambient mass spectrometry employing atmospheric solids analysis probe (ASAP) coupled to high-resolution time-of-flight mass spectrometry (ASAP-HRTOFMS) for the analysis of ionisable compounds.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Sborník příspěvků XLI.Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    41

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    107-110

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus