Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Structural analysis of fungal glucans

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43894713" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43894713 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2174/9781608052608113020004" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2174/9781608052608113020004</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2174/9781608052608113020004" target="_blank" >10.2174/9781608052608113020004</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Structural analysis of fungal glucans

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Glucans are most widespread fungal polysaccharides. Isolation of fungal glucans from raw materials requires special intervention to remove other compounds, i.e., proteins, lipids, polyphenols, as well as other polysaccharides. Purity control and structural identification of isolated polysaccharides are necessary for quality estimation of the isolation and purification processes or their specific steps. Modern chemical, spectroscopic and separation methods are able to assist solving these tasks and possess information about the structure of fungal glucans. Organic elemental analysis gives information about elements present in native glucans. Occasional presence of nitrogen could be explained by the contribution of nitrogen-containing compounds like proteins and chitin (chitosan). Total and/or reducing sugars, uronic acids, chitin and/or proteins are commonly estimated to evaluate glucan purity. Gel permeation (size-exclusion) chromatography, laser light scattering and viscometry give in

  • Název v anglickém jazyce

    Structural analysis of fungal glucans

  • Popis výsledku anglicky

    Glucans are most widespread fungal polysaccharides. Isolation of fungal glucans from raw materials requires special intervention to remove other compounds, i.e., proteins, lipids, polyphenols, as well as other polysaccharides. Purity control and structural identification of isolated polysaccharides are necessary for quality estimation of the isolation and purification processes or their specific steps. Modern chemical, spectroscopic and separation methods are able to assist solving these tasks and possess information about the structure of fungal glucans. Organic elemental analysis gives information about elements present in native glucans. Occasional presence of nitrogen could be explained by the contribution of nitrogen-containing compounds like proteins and chitin (chitosan). Total and/or reducing sugars, uronic acids, chitin and/or proteins are commonly estimated to evaluate glucan purity. Gel permeation (size-exclusion) chromatography, laser light scattering and viscometry give in

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F09%2F1133" target="_blank" >GA525/09/1133: Vlastnosti fungálních polysacharidových materiálů s fyziologickými účinky</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Biology and Chemistry of Beta Glucan, Volume 2: Beta-glucan, structure, chemistry and specific application

  • ISBN

    978-1-60805-301-8

  • Počet stran výsledku

    26

  • Strana od-do

    3-28

  • Počet stran knihy

    202

  • Název nakladatele

    Bentham Science Publishers

  • Místo vydání

    Sharjah

  • Kód UT WoS kapitoly