Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896956" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896956 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Extruze
Popis výsledku v původním jazyce
Samotný význam slova extruze (vytlačování) charakterizuje mechanické uspořádání procesu, kterým se materiál zpracovává. Tvarování materiálu principiálně stejným způsobem, ale za menšího tlaku, bylo známo již dávno. Používalo se např. při tvarování těstovin, přičemž se šnekem v trubici protlačovalo těsto do tvarovací hlavy s otvory (matrice). Stejná zařízení byla používána i pro tvarování keramických a plastových materiálů a jsou používána dodnes.
Název v anglickém jazyce
Extrusion
Popis výsledku anglicky
The very meaning of extrusion (extrusion) characterizes the mechanical arrangement of the process by which the material is processed. Shaping material basically the same way, but less pressure, it was known long ago. Used for example in shaping the pasta, while the auger tube extruded dough into forming heads with slots (matrix). The same equipment was used for shaping ceramic and plastic materials and are used today.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích
ISBN
978-80-7418-163-4
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
392-396
Počet stran knihy
497
Název nakladatele
Key Publishing s.r.o.
Místo vydání
Ostrava
Kód UT WoS kapitoly
—