Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896956" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896956 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Extruze

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Samotný význam slova extruze (vytlačování) charakterizuje mechanické uspořádání procesu, kterým se materiál zpracovává. Tvarování materiálu principiálně stejným způsobem, ale za menšího tlaku, bylo známo již dávno. Používalo se např. při tvarování těstovin, přičemž se šnekem v trubici protlačovalo těsto do tvarovací hlavy s otvory (matrice). Stejná zařízení byla používána i pro tvarování keramických a plastových materiálů a jsou používána dodnes.

  • Název v anglickém jazyce

    Extrusion

  • Popis výsledku anglicky

    The very meaning of extrusion (extrusion) characterizes the mechanical arrangement of the process by which the material is processed. Shaping material basically the same way, but less pressure, it was known long ago. Used for example in shaping the pasta, while the auger tube extruded dough into forming heads with slots (matrix). The same equipment was used for shaping ceramic and plastic materials and are used today.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích

  • ISBN

    978-80-7418-163-4

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    392-396

  • Počet stran knihy

    497

  • Název nakladatele

    Key Publishing s.r.o.

  • Místo vydání

    Ostrava

  • Kód UT WoS kapitoly