Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Cassava Roots: Perspectives of a Traditional Staple for Bio-solvents Production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899323" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899323 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/447/2014-CJFS" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17221/447/2014-CJFS</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/447/2014-CJFS" target="_blank" >10.17221/447/2014-CJFS</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Cassava Roots: Perspectives of a Traditional Staple for Bio-solvents Production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The culture media prepared from mashed cassava and cassava starch were used to test their convertibility into organic solvents such as acetone, butanol, and ethanol. Fermentation was carried out by Clostridium acetobutylicum DSM 1731. Two culture media were used: the first one made with cassava starch (M1), and the second one with mashed fresh cassava roots (M2). The culture media were supplemented with organic and inorganic nutrients. The maximum butanol concentration in the medium M1 was 12.3 g/l in 96 h of fermentation. Even when the fermentation in medium M2 was a little lower (with 11.4 g/l ), it provided savings on the nutrient sup-ply since it was done without the addition of minerals and organic substances.

  • Název v anglickém jazyce

    Cassava Roots: Perspectives of a Traditional Staple for Bio-solvents Production

  • Popis výsledku anglicky

    The culture media prepared from mashed cassava and cassava starch were used to test their convertibility into organic solvents such as acetone, butanol, and ethanol. Fermentation was carried out by Clostridium acetobutylicum DSM 1731. Two culture media were used: the first one made with cassava starch (M1), and the second one with mashed fresh cassava roots (M2). The culture media were supplemented with organic and inorganic nutrients. The maximum butanol concentration in the medium M1 was 12.3 g/l in 96 h of fermentation. Even when the fermentation in medium M2 was a little lower (with 11.4 g/l ), it provided savings on the nutrient sup-ply since it was done without the addition of minerals and organic substances.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    33

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    186 - 194

  • Kód UT WoS článku

    000352167600013

  • EID výsledku v databázi Scopus