Cassava Roots: Perspectives of a Traditional Staple for Bio-solvents Production
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899323" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899323 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/447/2014-CJFS" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17221/447/2014-CJFS</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/447/2014-CJFS" target="_blank" >10.17221/447/2014-CJFS</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Cassava Roots: Perspectives of a Traditional Staple for Bio-solvents Production
Popis výsledku v původním jazyce
The culture media prepared from mashed cassava and cassava starch were used to test their convertibility into organic solvents such as acetone, butanol, and ethanol. Fermentation was carried out by Clostridium acetobutylicum DSM 1731. Two culture media were used: the first one made with cassava starch (M1), and the second one with mashed fresh cassava roots (M2). The culture media were supplemented with organic and inorganic nutrients. The maximum butanol concentration in the medium M1 was 12.3 g/l in 96 h of fermentation. Even when the fermentation in medium M2 was a little lower (with 11.4 g/l ), it provided savings on the nutrient sup-ply since it was done without the addition of minerals and organic substances.
Název v anglickém jazyce
Cassava Roots: Perspectives of a Traditional Staple for Bio-solvents Production
Popis výsledku anglicky
The culture media prepared from mashed cassava and cassava starch were used to test their convertibility into organic solvents such as acetone, butanol, and ethanol. Fermentation was carried out by Clostridium acetobutylicum DSM 1731. Two culture media were used: the first one made with cassava starch (M1), and the second one with mashed fresh cassava roots (M2). The culture media were supplemented with organic and inorganic nutrients. The maximum butanol concentration in the medium M1 was 12.3 g/l in 96 h of fermentation. Even when the fermentation in medium M2 was a little lower (with 11.4 g/l ), it provided savings on the nutrient sup-ply since it was done without the addition of minerals and organic substances.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
33
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
186 - 194
Kód UT WoS článku
000352167600013
EID výsledku v databázi Scopus
—