Aroma scalping characteristics of polybutylene succinate based films
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899390" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899390 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22340/15:43899390
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.polymertesting.2015.07.006" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.polymertesting.2015.07.006</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.polymertesting.2015.07.006" target="_blank" >10.1016/j.polymertesting.2015.07.006</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Aroma scalping characteristics of polybutylene succinate based films
Popis výsledku v původním jazyce
The removal of aroma compounds from packaged food items - aroma scalping e can be primarily controlled by the choice of packaging materials. Although the utilization of biodegradable polymers as packaging materials can greatly contribute to the sustainability of the packaging industry, only limited data on their aroma scalping properties are available. In this work, the aroma scalping characteristics of a series of films made from biodegradable polybutylene succinate (PBS) and polybutylene succinate-coaddipate (PBSA) for common aroma compounds in foods (ethyl acetate, ethyl butyrate, ethyl hexanoate, hexan-1-ol, heptanal and (R)-(?)-limonene) are reported. The aroma scalping characteristics of a film made from poorly biodegradable low density polyethylene (LDPE) are reported for comparison. The aroma scalping characteristics, namely sorption and diffusion coefficients, of the tested aroma compounds were determined at 23 C by means of sorption microgravimetry, and the permeability coeff
Název v anglickém jazyce
Aroma scalping characteristics of polybutylene succinate based films
Popis výsledku anglicky
The removal of aroma compounds from packaged food items - aroma scalping e can be primarily controlled by the choice of packaging materials. Although the utilization of biodegradable polymers as packaging materials can greatly contribute to the sustainability of the packaging industry, only limited data on their aroma scalping properties are available. In this work, the aroma scalping characteristics of a series of films made from biodegradable polybutylene succinate (PBS) and polybutylene succinate-coaddipate (PBSA) for common aroma compounds in foods (ethyl acetate, ethyl butyrate, ethyl hexanoate, hexan-1-ol, heptanal and (R)-(?)-limonene) are reported. The aroma scalping characteristics of a film made from poorly biodegradable low density polyethylene (LDPE) are reported for comparison. The aroma scalping characteristics, namely sorption and diffusion coefficients, of the tested aroma compounds were determined at 23 C by means of sorption microgravimetry, and the permeability coeff
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GP13-32829P" target="_blank" >GP13-32829P: Dělení azeotropických směsí metodou permeace par</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
POLYMER TESTING
ISSN
0142-9418
e-ISSN
—
Svazek periodika
46
Číslo periodika v rámci svazku
46
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
108-115
Kód UT WoS článku
000361160100016
EID výsledku v databázi Scopus
—