Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chemické vlastnosti a mikrostruktura některých produktů reakcí neenzymového hnědnutí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900493" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900493 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22340/15:43900493

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Chemické vlastnosti a mikrostruktura některých produktů reakcí neenzymového hnědnutí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Metodou SPME GC-MS byly analyzovány těkavé látky vznikající při tepelných degradacích směsi želatiny a vybraných karbonylových sloučenin v roztocích nebo v pevném stavu. Vzniklé barevné sloučeniny byly separovány kapalinovou chromatografií na reverzní fázi. Struktura směsných i separovaných produktů byla analyzována elektronovou mikroskopií. Z vodných roztoků byly pevné preparáty připraveny lyofilizací. Byly diskutovány vztahy mezi mikrostrukturou a složením vzniklých sloučenin.

  • Název v anglickém jazyce

    The chemical properties and microstructure of certain products of non-enzymatic browning reactions

  • Popis výsledku anglicky

    Volatile compounds formed by thermal degradation of the mixture of gelatine and a carbonyl compound in solution or in solid state were analyzed using SPME GC-MS. The coloured products were separated by reverse-phase liquid chromatography. The microstructure of non-separated as well as separated product was analyzed by electron microscopy. The solid preparations were prepared from aqueous solutions by lyophilisation. The relations between microstructure and composition of the compounds formed were discussed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek z 53. mezinárodní konference o olejích a tucích

  • ISBN

    978-80-86238-76-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    120-124

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Žďár nad Sázavou

  • Datum konání akce

    13. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku