Beebread as food product: microbial background, microscopic and spectroscopic evaluation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43901999" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43901999 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2016.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2016.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Beebread as food product: microbial background, microscopic and spectroscopic evaluation
Popis výsledku v původním jazyce
In this work five samples of beebread were analysed by spectroscopic methods (FT MIR ATR, FT NIR, FT Raman and UV-Vis diffuse reflectance spectroscopies). Spectral differences were interpreted in terms of specific contribution of the main chemical constituents (proteins, phenolics, sugars etc.) and pigments (flavonoids, carotenoids). The morphometric analysis and microbial background of the beebread samples were also determined. The study expands the knowledge of original chemical composition of this bee product.
Název v anglickém jazyce
Beebread as food product: microbial background, microscopic and spectroscopic evaluation
Popis výsledku anglicky
In this work five samples of beebread were analysed by spectroscopic methods (FT MIR ATR, FT NIR, FT Raman and UV-Vis diffuse reflectance spectroscopies). Spectral differences were interpreted in terms of specific contribution of the main chemical constituents (proteins, phenolics, sugars etc.) and pigments (flavonoids, carotenoids). The morphometric analysis and microbial background of the beebread samples were also determined. The study expands the knowledge of original chemical composition of this bee product.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků - XLVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7080-968-6
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
113-118
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
23. 5. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—