Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Beebread as food product: microbial background, microscopic and spectroscopic evaluation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43901999" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43901999 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2016.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2016.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Beebread as food product: microbial background, microscopic and spectroscopic evaluation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this work five samples of beebread were analysed by spectroscopic methods (FT MIR ATR, FT NIR, FT Raman and UV-Vis diffuse reflectance spectroscopies). Spectral differences were interpreted in terms of specific contribution of the main chemical constituents (proteins, phenolics, sugars etc.) and pigments (flavonoids, carotenoids). The morphometric analysis and microbial background of the beebread samples were also determined. The study expands the knowledge of original chemical composition of this bee product.

  • Název v anglickém jazyce

    Beebread as food product: microbial background, microscopic and spectroscopic evaluation

  • Popis výsledku anglicky

    In this work five samples of beebread were analysed by spectroscopic methods (FT MIR ATR, FT NIR, FT Raman and UV-Vis diffuse reflectance spectroscopies). Spectral differences were interpreted in terms of specific contribution of the main chemical constituents (proteins, phenolics, sugars etc.) and pigments (flavonoids, carotenoids). The morphometric analysis and microbial background of the beebread samples were also determined. The study expands the knowledge of original chemical composition of this bee product.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků - XLVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7080-968-6

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    113-118

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    23. 5. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku