Assuring the integrity of the food chain: FIGHTING FOOD FRAUD (FOODINTEGRITY 2016)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902796" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902796 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Assuring the integrity of the food chain: FIGHTING FOOD FRAUD (FOODINTEGRITY 2016)
Popis výsledku v původním jazyce
FOODINTEGRITY 2016 conference focused on the latest research outputs on developments and strategies in the field of food integrity - safety, quality, authenticity and traceability, from the project and beyond, including: . Tools for food integrity assessment . Gaps in current research in food authenticity on topics o Non targeted analysis o Complex foods o Transparency along the food chain o Rapid methods . Analytical tools for food authentication . Demonstration how a European knowledgebase on analytical methodology and databases for food authenticity can be exploited by stakeholders In addition, series of workshops & oral sessions will be organised to include: . Food Crime, occurrence, motivations and mitigations . Industrial perspective for strategies applied for assuring food authenticity . Citizen science potential approaches to food integrity . Authenticity of herbs and spices On-site demonstration of the approaches for food authentication developed by the FoodIntegrity project (www.foodintegrity.eu), will also provide unique opportunity to discuss with FoodIntegrity experts the latest developments and strategies in the field of food integrity - safety, quality, authenticity and traceability.
Název v anglickém jazyce
Assuring the integrity of the food chain: FIGHTING FOOD FRAUD (FOODINTEGRITY 2016)
Popis výsledku anglicky
FOODINTEGRITY 2016 conference focused on the latest research outputs on developments and strategies in the field of food integrity - safety, quality, authenticity and traceability, from the project and beyond, including: . Tools for food integrity assessment . Gaps in current research in food authenticity on topics o Non targeted analysis o Complex foods o Transparency along the food chain o Rapid methods . Analytical tools for food authentication . Demonstration how a European knowledgebase on analytical methodology and databases for food authenticity can be exploited by stakeholders In addition, series of workshops & oral sessions will be organised to include: . Food Crime, occurrence, motivations and mitigations . Industrial perspective for strategies applied for assuring food authenticity . Citizen science potential approaches to food integrity . Authenticity of herbs and spices On-site demonstration of the approaches for food authentication developed by the FoodIntegrity project (www.foodintegrity.eu), will also provide unique opportunity to discuss with FoodIntegrity experts the latest developments and strategies in the field of food integrity - safety, quality, authenticity and traceability.
Klasifikace
Druh
M - Uspořádání konference
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Praha
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
260
Počet zahraničních účastníků
220
Typ akce podle státní přísl. účastníků
WRD - Celosvětová akce