Obiloviny a mouky: Kvalita a nutriční význam
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902994" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902994 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obiloviny a mouky: Kvalita a nutriční význam
Popis výsledku v původním jazyce
V článku jsou shrnuty informace o kvalitě pšenice, vývoji její ceny na trhu, základní charakteristiky mouk, výživové a zdravotní aspekty pečiva (lepek, vláknina, glykemický index, akrylamid, mykotoxiny). Na závěr jsou zmíněny možnosti a nové výzvy mlýnského a pekárenského průmyslu.
Název v anglickém jazyce
Cereals and flours: Quality and nutritional significance.
Popis výsledku anglicky
The actual information about the quality of wheat grain and its price development on the market is summarized. Also the basic characteristics of flour, nutritional and health aspects of bread (gluten, fiber, glycemic index, acrylamide, mycotoxins) are shown. Possibilities and new challenges of milling and bakery industry are mentioned on conclusion.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Ročenka pekaře a cukráře
ISSN
1231-241X
e-ISSN
—
Svazek periodika
2016
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
8-11
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—