Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obiloviny a mouky: Kvalita a nutriční význam

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902994" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902994 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obiloviny a mouky: Kvalita a nutriční význam

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V článku jsou shrnuty informace o kvalitě pšenice, vývoji její ceny na trhu, základní charakteristiky mouk, výživové a zdravotní aspekty pečiva (lepek, vláknina, glykemický index, akrylamid, mykotoxiny). Na závěr jsou zmíněny možnosti a nové výzvy mlýnského a pekárenského průmyslu.

  • Název v anglickém jazyce

    Cereals and flours: Quality and nutritional significance.

  • Popis výsledku anglicky

    The actual information about the quality of wheat grain and its price development on the market is summarized. Also the basic characteristics of flour, nutritional and health aspects of bread (gluten, fiber, glycemic index, acrylamide, mycotoxins) are shown. Possibilities and new challenges of milling and bakery industry are mentioned on conclusion.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Ročenka pekaře a cukráře

  • ISSN

    1231-241X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2016

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    8-11

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus