Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření optických vlastností kapalin (část 2.).

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43915680" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43915680 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22340/18:43915680

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2018/abs388-391.html" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2018/abs388-391.html</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření optických vlastností kapalin (část 2.).

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V příspěvku je vysvětlen princip funkce polarimetru a je popsáno uspořádání měřicího zařízení. Jsou ukázány příklady laboratorních a provozních polarimetrů, uvedeny jejich vlastnosti a možnosti použití. Zvláštní pozornost je věnována využití polarimetru při stanovení čistoty cukru.

  • Název v anglickém jazyce

    Measurement of Process Variables in Sugar Industry: Measurement of Optical Properties of Liquids (Part 2)

  • Popis výsledku anglicky

    The paper explains the principle of polarimeter function and describes the configuration of the measuring device. It provides examples of laboratory and process polarimeters and discusses their properties and application. Particular attention is paid to using the polarimeter to determine sugar purity.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20205 - Automation and control systems

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    134

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    388-391

  • Kód UT WoS článku

    000450710100007

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85057817794