Bakterie mléčného kvašení, probiotika
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43920019" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43920019 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.ctpp.cz/data/files/fermentace%202%20vydani%20web.pdf" target="_blank" >http://www.ctpp.cz/data/files/fermentace%202%20vydani%20web.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bakterie mléčného kvašení, probiotika
Popis výsledku v původním jazyce
Je podána základní charakteristika bakterií mléčného kvašení a jejich významem v potravinářských technologiích. Jsou shrnuty poznatky o jejich metabolismu sacharidů, antimikrobiální aktivitě a probiotické funkci.
Název v anglickém jazyce
Lactic acid bacteria, probiotics
Popis výsledku anglicky
Basic characteristics of lactic acid bacteria and their importance in food technology are presented. The findings of their carbohydrate metabolism, antimicrobial activity and probiotic function are summarized.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Bakterie mléčného kvašení, probiotika a fermentované mléčné výrobky
ISBN
978-80-88019-37-4
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
4-9
Počet stran knihy
44
Název nakladatele
Potravinářská komora ČR
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS kapitoly
—