Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bakterie mléčného kvašení, probiotika

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43920019" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43920019 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.ctpp.cz/data/files/fermentace%202%20vydani%20web.pdf" target="_blank" >http://www.ctpp.cz/data/files/fermentace%202%20vydani%20web.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Bakterie mléčného kvašení, probiotika

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Je podána základní charakteristika bakterií mléčného kvašení a jejich významem v potravinářských technologiích. Jsou shrnuty poznatky o jejich metabolismu sacharidů, antimikrobiální aktivitě a probiotické funkci.

  • Název v anglickém jazyce

    Lactic acid bacteria, probiotics

  • Popis výsledku anglicky

    Basic characteristics of lactic acid bacteria and their importance in food technology are presented. The findings of their carbohydrate metabolism, antimicrobial activity and probiotic function are summarized.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Bakterie mléčného kvašení, probiotika a fermentované mléčné výrobky

  • ISBN

    978-80-88019-37-4

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    4-9

  • Počet stran knihy

    44

  • Název nakladatele

    Potravinářská komora ČR

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS kapitoly