POLYSACCHARIDES IN COCOA NIB AND COCOA SHELL OF VARIETY CRIOLLO FROM ECUADOR
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43920812" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43920812 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
POLYSACCHARIDES IN COCOA NIB AND COCOA SHELL OF VARIETY CRIOLLO FROM ECUADOR
Popis výsledku v původním jazyce
This study is focused on the characterisation of polysaccharides isolated by the microwave extraction from Ecuador Criollo cacao nibs and their shells. Cacao nibs and shells were subsequently washed with organic solvents, such as Triton X-100, petroleum ether and ethanol, to remove lipids, polyphenols and small carbohydrates. The microwave extraction under optimal conditions was then carried out. All isolation steps were monitored by FTIR on Nicolet 6700. Monosaccharide composition was determined by anion chromatography on Dionex DX-600. It was found that the main monosaccharides in nibs were glucose, xylose, galactose, arabinose and mannose, whilst monosaccharides galactose, arabinose, xylose, glucose and mannose were most abundant in shells.
Název v anglickém jazyce
POLYSACCHARIDES IN COCOA NIB AND COCOA SHELL OF VARIETY CRIOLLO FROM ECUADOR
Popis výsledku anglicky
This study is focused on the characterisation of polysaccharides isolated by the microwave extraction from Ecuador Criollo cacao nibs and their shells. Cacao nibs and shells were subsequently washed with organic solvents, such as Triton X-100, petroleum ether and ethanol, to remove lipids, polyphenols and small carbohydrates. The microwave extraction under optimal conditions was then carried out. All isolation steps were monitored by FTIR on Nicolet 6700. Monosaccharide composition was determined by anion chromatography on Dionex DX-600. It was found that the main monosaccharides in nibs were glucose, xylose, galactose, arabinose and mannose, whilst monosaccharides galactose, arabinose, xylose, glucose and mannose were most abundant in shells.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
10404 - Polymer science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
PROCEEDINGS OF THE 15TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE
ISBN
978-80-88307-04-4
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
64-66
Název nakladatele
Česká společnost chemická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
13. 11. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000544671400015