Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

POLYSACCHARIDES IN COCOA NIB AND COCOA SHELL OF VARIETY CRIOLLO FROM ECUADOR

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43920812" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43920812 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    POLYSACCHARIDES IN COCOA NIB AND COCOA SHELL OF VARIETY CRIOLLO FROM ECUADOR

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study is focused on the characterisation of polysaccharides isolated by the microwave extraction from Ecuador Criollo cacao nibs and their shells. Cacao nibs and shells were subsequently washed with organic solvents, such as Triton X-100, petroleum ether and ethanol, to remove lipids, polyphenols and small carbohydrates. The microwave extraction under optimal conditions was then carried out. All isolation steps were monitored by FTIR on Nicolet 6700. Monosaccharide composition was determined by anion chromatography on Dionex DX-600. It was found that the main monosaccharides in nibs were glucose, xylose, galactose, arabinose and mannose, whilst monosaccharides galactose, arabinose, xylose, glucose and mannose were most abundant in shells.

  • Název v anglickém jazyce

    POLYSACCHARIDES IN COCOA NIB AND COCOA SHELL OF VARIETY CRIOLLO FROM ECUADOR

  • Popis výsledku anglicky

    This study is focused on the characterisation of polysaccharides isolated by the microwave extraction from Ecuador Criollo cacao nibs and their shells. Cacao nibs and shells were subsequently washed with organic solvents, such as Triton X-100, petroleum ether and ethanol, to remove lipids, polyphenols and small carbohydrates. The microwave extraction under optimal conditions was then carried out. All isolation steps were monitored by FTIR on Nicolet 6700. Monosaccharide composition was determined by anion chromatography on Dionex DX-600. It was found that the main monosaccharides in nibs were glucose, xylose, galactose, arabinose and mannose, whilst monosaccharides galactose, arabinose, xylose, glucose and mannose were most abundant in shells.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10404 - Polymer science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    PROCEEDINGS OF THE 15TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE

  • ISBN

    978-80-88307-04-4

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    64-66

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    13. 11. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000544671400015