Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chromatography separation of mannitol, glucose, fructose and sucrose water solutions

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43921749" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43921749 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Chromatography separation of mannitol, glucose, fructose and sucrose water solutions

  • Popis výsledku v původním jazyce

    There is an effort how to isolate the mannitol from natural sources, e.g. from plant extracts or broths. The separation of water solution of mannitol, glucose, fructose and sucrose has been tested using preparative anion exchange chromatography, the fractions collected were analyzed using HPAEC-PAD. There was a successful isolation of pure mannitol fraction using water as a mobile phase and combination of sodium chloride and hydroxide for sorbent regeneration.

  • Název v anglickém jazyce

    Chromatography separation of mannitol, glucose, fructose and sucrose water solutions

  • Popis výsledku anglicky

    There is an effort how to isolate the mannitol from natural sources, e.g. from plant extracts or broths. The separation of water solution of mannitol, glucose, fructose and sucrose has been tested using preparative anion exchange chromatography, the fractions collected were analyzed using HPAEC-PAD. There was a successful isolation of pure mannitol fraction using water as a mobile phase and combination of sodium chloride and hydroxide for sorbent regeneration.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    PROCEEDINGS OF THE 15TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE

  • ISBN

    978-80-88307-04-4

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    96-100

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    13. 11. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000544671400023