Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

GC-MS/O for the characterization of odours from cheese-production wastewater: A case study

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43920624" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43920624 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://iwaponline.com/wst/article/82/11/2482/77906/GC-MS-O-for-the-characterization-of-odours-from" target="_blank" >https://iwaponline.com/wst/article/82/11/2482/77906/GC-MS-O-for-the-characterization-of-odours-from</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2166/wst.2020.513" target="_blank" >10.2166/wst.2020.513</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    GC-MS/O for the characterization of odours from cheese-production wastewater: A case study

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The foul odour of cheese-production wastewater is a common problem in areas surrounding dairy wastewater treatment plants. For successful odour management, a better understanding of the key odorants and how to handle them during wastewater treatment is needed. This paper documents the results of using gas chromatography-mass spectrometry coupled with olfactometry (GC-MS/O) to analyze odours emanating from a possibly overloaded treatment plant in Czechia. Using a DB5 capillary column, 20 compounds were detected and identified, nonanal (FDgeomean 152) and octen-3-ol (FDgeomean 2048) having the most pungent odours.

  • Název v anglickém jazyce

    GC-MS/O for the characterization of odours from cheese-production wastewater: A case study

  • Popis výsledku anglicky

    The foul odour of cheese-production wastewater is a common problem in areas surrounding dairy wastewater treatment plants. For successful odour management, a better understanding of the key odorants and how to handle them during wastewater treatment is needed. This paper documents the results of using gas chromatography-mass spectrometry coupled with olfactometry (GC-MS/O) to analyze odours emanating from a possibly overloaded treatment plant in Czechia. Using a DB5 capillary column, 20 compounds were detected and identified, nonanal (FDgeomean 152) and octen-3-ol (FDgeomean 2048) having the most pungent odours.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1710156" target="_blank" >QK1710156: Nové přístupy a metody analýzy pro zajištění kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti sýrů, optimalizace jejich výroby a zefektivnění procesů hygieny a sanitace při současném snížení zátěže životního prostředí odpadními vodami</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Water Science and Technology

  • ISSN

    0273-1223

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    82

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    "2482–2490"

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus